مجله حقوقی

وکیل خود را عاقلانه انتخاب کنید: 5 اشتباه رایج که نباید انجام بدید!❤️【سال1403】⚖️

انتخاب آگاهانه و عاقلانه وکیل، نقش مهمی در موفقیت پرونده‌های حقوقی دارد. وکیل مجرب با مشاوره حقوقی موثر، جمع آوری ادله و مدارک کافی، تنظیم دقیق اوراق قضایی و دفاع موثر در دادگاه در موفقیت پرونده موکلین نقش موثری دارد؛ بنابراین توجه به تجربه و تخصص، حسن شهرت و مهارت‌های ارتباطی وکلا اهمیت ویژه‌ای دارد و بی توجهی به این موارد، علاوه بر تضییع حقوق موکل، موجب تحمیل هزینه‌های زیادی به او خواهد شد، با ما در این مقاله همراه شوید تا به ویژگی‌های وکیل مجرب، دلایل انتخاب او و عواقب اعتماد به وکیل بی تجربه بپردازیم.

دلایل نیاز به انتخاب وکیل حرفه‌ای و مجرب

دلایل متعددی برای انتخاب وکیل حرفه‌ای وجود دارد، وکلای حرفه‌ای با قوانین و مقررات آشنایی کامل دارند و دائما دانش خود را بروز کرده و از تغییرات قوانین و آیین نامه‌ها مطلع هستند. آن‌ها دارای فن بیان قوی، قدرت مذاکره و حل و فصل اختلافات در خارج از دادگاه می‌باشند و از نقش خود به عنوان میانجی به نحو احسن برای حل اختلافات استفاده می‌کند؛ به این ترتیب از اتلاف وقت و هزینه موکلین خود جلوگیری می‌کنند؛ از طرفی آن‌ها با توجه به تجربه و تخصص خود راهکارهای خلاقانه‌ای برای حل مشکلات حقوقی موکلین ارائه می‌دهند.

آن‌ها از مهارت‌هایی نظیر: قدرت تجزیه و تحلیل موشکافانه، سخنوری و توانایی نگارش و تدوین دادخواست، شکواییه، لایحه دفاعیه و اظهارنامه برخوردار هستند؛ از طرفی در تنظیم قراردادها و اسناد حقوقی تبحر فراوانی دارند و مانع بروز مشکلات حقوقی در امور ملکی و تجاری می‌شوند. وکلای با تجربه با چالش‌های گوناگون در مسیر پرونده‌ها آشنا می باشند و در حوزه‌های خاصی فعالیت می‌کنند. این امر موجب می‌شود که در آن حوزه تخصص یافته و مرتکب اشتباهات کمتری شوند و از اطاله دادرسی در روند رسیدگی به پرونده‌ها جلوگیری نمایند.

وکلای حرفه‌ای به اصول اخلاقی پایبند می‌باشند و همواره منافع موکلین را بر حق الوکاله خود ترجیح می‌دهند. بهترین وکیل کیفری در ایران در دعاوی که با جان، مال و آبروی افراد در ارتباط است، نقش اساسی دارد؛ زیرا قوانین و مقررات دعاوی کیفری پیچیده است، اما او با تسلط به این قوانین و جزئی نگری همچنین آشنایی با رویه‌های قضایی، نظرات کارشناسی و آراء مراجع قضایی بهترین راهکار را برای دفاع از موکلش و نجات جان و آبروی او ارائه می‌دهد.

5 اشتباه رایج که نباید در انتخاب وکیل انجام دهید

  1. عدم انجام تحقیق و بررسی کافی: بدون تحقیق دقیق درباره سوابق و تخصص وکیل نباید او را انتخاب کنید؛ زیرا، وکلای مختلف تخصص‌های متفاوتی دارند و شما باید متناسب با نوع پرونده خود وکیل مجربی را انتخاب کنید؛ به طور مثال وکلای ملکی برای دفاع از موکلین در پرونده‌های کیفری مناسب نمی‌باشند؛ از طرفی باید درباره سابقه کاری و موفقیت‌های گذشته این وکلا در پرونده‌های مشابه پرونده خود تحقیق نمایید.
  2. انتخاب وکیل با هزینه پایین: هزینه پایین نمی‌تواند، فاکتور مناسبی برای انتخاب وکیل باشد. شما باید به کیفیت خدمات و تجربه وکیل اهمیت دهید. معمولا وکلایی که هزینه کمتری دریافت می‌کنند، تخصص کافی در زمینه پرونده‌های حقوقی ندارند و یا با وجود تخصص کافی به علت حجم کاری بالایی که دارند، برای بررسی پرونده شما وقت و زمان کافی صرف نمی‌کنند، انتخاب چنین وکلایی به شما از نظر مالی و قانونی صدمه وارد می‌کند.
  3. عدم درخواست قرارداد کتبی و بی توجهی به بررسی پروانه وکالت: بدون قرارداد کتبی شما هیچ مدرکی برای اثبات اختیاراتی که برعهده وکیل قرار داده‌اید و هزینه‌ای که برای حق الوکاله او پرداخته‌اید؛ همچنین اسنادی که در اختیار او قرار داده‌اید، ندارید و در صورتی که وکیل اخلاق حرفه‌ای را رعایت نکند، می‌تواند این مدارک را به شما تحویل ندهد؛ از طرفی وکلا باید دارای پروانه وکالت تحت نظر کانون وکلای دادگستری باشند تا امکان سوء استفاده از موقعیت خود را نداشته باشند.
  4. اعتماد به اولین وکیل: اولین وکیل بهترین وکیل برای پرونده شما نیست. شما باید در مورد تخصص وکلای مجرب در زمینه پرونده خود تحقیق کنید و سپس یکی از آن‌ها را انتخاب کنید؛ از طرفی با او باید جلسه مشاوره‌ای برگزار کنید و تشخیص دهید که از نظر شخصیتی و نحوه ارتباط با شما مناسب می‌باشد یا خیر؟ همچنین ممکن است، او راهکار مناسبی برای پرونده شما نداشته باشد؛ بنابراین به هر وکیلی نمی‌توانید اعتماد کنید.
  5. شهرت وکیل در شبکه‌های اجتماعی: تبلیغات تنها یک جنبه از کارآیی و کارآمدی وکلا را نشان می‌دهد و معیار اصلی برای انتخاب وکیل نیست؛ بلکه شهرت وکیل بین همکاران، موکلان سابق و جامعه حقوقی، بهترین شاخص برای انتخاب او است؛ از طرفی توجه به مدارک تحصیلی، تجربه کاری و تخصص وکیل و نظرات کاربران در صفحات اجتماعی او تا حدی به شما در این انتخاب کمک می‌کند؛ بنابراین تبلیغات در کنار تحقیق و بررسی در انتخاب حقوقدان مجرب به شما یاری می‌رساند.
5 اشتباه رایج که نباید در انتخاب وکیل انجام دهید

ویژگی‌های وکیل مجرب چه می‌باشد؟

مشاوره قبل از قبول وکالت: وکیل مجرب قبل از پذیرش پرونده موکل خود، جلسه مشاوره‌ای با او برگزار می‌کند و ابعاد پرونده، اسناد و مدارکی ارائه شده را به دقت بررسی می‌کند؛ همچنین نتایج احتمالی طرح دعوا را برای فرد بیان می‌کند. او در این جلسه مشاوره، درباره میزان و هزینه دادرسی، حق الوکاله خود و مدت زمان رسیدگی به پرونده اطلاعات لازم را در اختیار موکلش قرار می‌دهد.

دانش حقوقی به روز: وکلای مجرب و کارآزموده همواره دانش خود در مورد قوانین و مقررات حقوقی به روز می‌کنند تا از این قوانین به نفع پرونده موکلین استفاده کنند و در صورت لزوم با سایر وکلا مشاوره کرده و در کنفرانس‌ها و انجمن‌های حقوقی شرکت می‌کنند؛ همچنین می‌توانند با تحقیقات حقوقی آنلاین، اطلاعات مورد نیاز برای هر پرونده را به دست آورند؛ علاوه بر این از نرم افزارهای حقوقی برای مدیریت پرونده‌هایش استفاده می‌کنند.

صداقت و امانتداری: وکلای با سابقه هرگز موکلین خود را بیهوده امیدوار نمی‌کنند؛ بلکه مسیر حقوقی و قانونی پرونده و فرآیند دادرسی را برای آن‌ها به طور شفاف بازگو می‌کنند و هیچ‌گاه به موکلین خود قول موفقیت صد در صد پرونده را صرفا جهت دریافت حق الوکاله بیشتر نمی‌دهند؛ از طرفی اطلاعات پرونده موکلین خود را محرمانه نگه می‌دارند و حتی بعد از اتمام پرونده آن را فاش نمی‌کنند.

انتخاب سریع‌ترین راه حل و رعایت اخلاق حرفه‌ای: وکیل با تجربه پس از بررسی مدارک و شواهد و گفت و گو با موکل چندین راه قانونی را به او پیشنهاد می‌دهد و تلاش می‌کند از سریع‌ترین این راه حل‌ها برای پیشبرد پرونده و رسیدن به نتیجه استفاده کند تا در وقت و هزینه دادرسی موکلش صرفه جویی نماید. او همواره اخلاق حرفه‌ای را رعایت کرده و در برخورد با قاضی، موکل و وکیل طرف مقابل همواره محترمانه رفتار می‌کند.

معرفی روش های کارآمد برای انتخاب وکیل خوب

انتخاب عاقلانه وکیل در پرونده‌های کیفری، خانواده یا ملکی برای قرارگرفتن پرونده‌ در مسیر قانونی و رسیدن به نتیجه مطلوب تاثیر بسزایی دارد؛ در غیر این صورت شما با ضررهای جانی و مالی جبران ناپذیری روبرو خواهید شد. شما باید وکیلی را انتخاب کنید که در زمینه پرونده شما دارای تخصص، تجربه و شهرت کافی باشد؛ به این منظور می‌توانید از دوستان و آشنایانتان که قبلا پرونده‌ای مشابه شما داشته‌اند، پرس و جو کنید و وکیل قابل اعتمادتان را انتخاب نمایید.

شما می‌توانید با مراجعه به سایت کانون وکلای دادگستری نیز اطلاعات لازم را در مورد وکلای مجرب کسب کنید و با بررسی پرونده‌های موفق وکیل در زمینه مشکل خود او را انتخاب کنید؛ از طرفی هیچ‌گاه به جلسات آنلاین با او اکتفا نکنید؛ زیرا نیاز به ملاقات حضوری با وکیل دارید تا در مورد وضعیت پرونده خود و امکان موفقیت آن در دادگاه با او گفت و گو نمایید، مشاوره حضوری به شما کمک می‌کند تا متوجه شوید، آیا می‌توانید با این وکیل ارتباط خوبی برقرار کنید و او توانایی درک مشکلاتتان را دارد یا خیر؟

توجه به صداقت، امانت داری، تعهد، قدرت بیان و ارائه راهکارهای خلاقانه از مواردی است که در انتخاب وکیل باید به آن توجه کنید؛ زیرا او باید دفاعی محکمه پسند از منافع شما در دادگاه داشته باشد؛ همچنین قبل از تنظیم وکالتنامه از او بخواهید که به طور شفاف هزینه‌های دادرسی و تعرفه‌های دریافتی بابت حق الوکاله خود را به طور شفاف برای شما بیان کند و در وکالتنامه آن‌ها را دقیقا قید نماید.

معرفی روش های کارآمد برای انتخاب وکیل خوب

اعتماد به وکیل بی تجربه چه عواقبی دارد؟

اعتماد به وکیل بی تجربه عواقب متعدد مالی و غیر مالی برای موکل خواهد داشت، برخی از آن‌ها شامل موارد زیر است:

  • وکلای بی تجربه به دلیل عدم احاطه به قوانین و رویه‌های قضایی معمولا در ارائه دادخواست دچار اشتباه می‌شوند. آن‌ها ممکن است، به علت بی تجربگی، بدون در نظر گرفتن تمامی جوانب با ارائه دادخواست اشتباه باعث بروز مشکلات در روند دادرسی شود.
  • گاهی وکلای بی تجربه در هنگام حضور در دادگاه اصل اسناد و مدارک را با خود همراه ندارند. این امر موجب رد ادعای موکل، اطاله دادرسی و از دست دادن امکان موفقیت پرونده می‌شود.
  • یکی از اشتباهات رایج وکلای بی تجربه، ارائه شکایت بدون ادله کافی از متهم است، در این صورت متهم پرونده بعد از برائت از اتهام می‌تواند، علیه وکیل و موکل شکایت کند.
  • وکیل باید در مورد سوالاتی که در دادگاه از او پرسیده می‌شود و پاسخ به آن‌ها آمادگی لازم را داشته باشد، اما معمولا به علت عدم انجام به موقع اقداماتی نظیر: احضار شاهدان و دفاع موثر در دادگاه، موجب شکست پرونده موکل می‌شود.
  • موکل با انتخاب وکیل بی تجربه، برای جبران دفاعیات اشتباه او مجبور به انتخاب وکیل مجرب برای به جریان انداختن پرونده‌اش و تقبل هزینه‌های اضافی خواهد شد؛ از طرفی اشتباهات وکیل بی تجربه موجب پرداخت خسارت به طرف مقابل و متضرر شدن موکل می‌شود.

سخن پایانی

آگاهی از ویژگی‌های وکیل مجرب در انتخاب وکیلی کاردان و کاربلد برای احقاق حقوق موکل در محاکم قضایی بسیار موثر است؛ از طرفی اجتناب از اشتباهات رایجی که برخی افراد در انتخاب وکلا مرتکب می‌شوند، مانع متضرر شدن آن‌ها و اطاله و طولانی شدن روند دادرسی می‌شود؛ همچنین اعتماد به وکیل بی تجربه یکی از اشتباهاتی است که عواقب جبران ناپذیری را برای موکلین به دنبال دارد؛ بنابراین آگاهی از روش‌های کارآمد در انتخاب وکلا به معنی تسریع روند دادرسی و رسیدن به نتیجه مطلوب می‌باشد.

سایت وکیل جو در این مقاله روش‌های کارآمد و عاقلانه انتخاب وکیل مجرب و کاربلد را به شما معرفی کرده است و از همراهی شما با این مقاله کمال تشکر را دارد. آگاهی از تجربیات و نظرات شما در کامنت‌هایی که برای ما ارسال می‌کنید، همواره راهنمای ما در تولید محتوایی مفیدتر خواهد بود.

5/5 - (2 امتیاز)

شیوا ترک

سلام شیوا ترک هستم. بنده سابقه چندین سال محتوا نویسی برای سایت های حقوقی را دارم و علاقه مند به تولید محتوایی موثر در حوزه وکالت هستم؛ در حال حاضر به عنوان نویسنده سایت وکیل جو فعالیت می‌کنم. تمام تلاش من تولید مطالب حقوقی کاربردی و موثر برای شما عزیزان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا