لیست کامل دادگاههای اردبیل❤️【سال1403】⚖️
لیست دادگاههای اردبیل از دید سایت وکیل جو:
- دادگاه شهید بهشتی (بزرگراه شهدا)
- دادگاه حقوقی اردبیل (فاز یک کارشناسان)
- دادگاه خانواده (میدان بسیج)
- دادگاه عمومی (امام خمینی)
- دادگاه شهید قدوسی (کارشناسان)
- دادگاه نمین (خیابان امام)
- دادگاه مشکین شهر (خیابان سعدی)
- دادگاه عمومی و انقلاب (خیابان پاسداران)
- دادگاه سرعین (روبروی پست نیروگاه برق)
- دادگاه نیر (خیابان امام ره)
دادگاهها وظیفه رسیدگی به دعاوی و اختلافات بین افراد را برعهده میگیرند. بدون وجود محاکم قضایی نظیر: دادگاههای اردبیل، شورای حل اختلاف و دادسراها، افراد نمیتوانند عادلانه به حقوق خود دست یابند؛ از طرفی دادگاهها به اجرای قوانین و مقررات و حفظ امنیت در جامعه کمک میکنند؛ بر این اساس ما این مقاله را به معرفی لیست دادگاههای اردبیل اختصاص دادهایم و شما را با خدمات آنها، شرایط اعاده دادرسی و… آشنا میکنیم.
لیست کامل دادگاههای اردبیل به همراه مشخصات تکمیلی
اصولاً وظیفه اصلی و کلیدی دادگاهها، حل و فصل پروندههای قضایی مرتبط با دعاوی کیفری، حقوقی، خانواده و… است و یکی از ویژگیهای آنها استفاده از روشهای جایگزین در حل اختلافات از جمله: میانجیگری و سازش بین طرفین دعوا است که به کاهش حجم کاری آنها و افرایش سرعت رسیدگی به پروندهها کمک میکند. ما با بررسی این نهادهای قضایی در شهر اردبیل و نظر سنجی از مراجعین در مورد نحوه عملکرد و قضاوت آنها، به گردآوری لیستی از دادگاههای اردبیل به شرح زیر پرداختهایم.
دادگاه شهید بهشتی
دادگاه شهید بهشتی یکی از دادگاههای معتبر اردبیل در کلیه دعاوی حقوقی و کیفری است. این دادگاه به عنوان دادگاه انقلاب نیز فعالیت میکند و شامل بخشهای متعددی از جمله: دادسراهای عمومی و انقلاب، شعبات دادگاههای حقوقی و کیفری و بخشهای تخصصی نظیر: دادگاه خانواده و دادگاه تجدید نظر و… است.
- رسیدگی به پروندههای کیفری و حقوقی
- پیگیری دعاوی مربوط طلاق و مهریه
- ارائه مشاوره حقوقی و ارشاد قضایی
- حل اختلافات ناشی از تخلفات قراردادی
آدرس: اردبیل، بزرگراه شهدا، میدان شاهد، مجتمع قضایی شهید بهشتی
دادگاه حقوقی اردبیل
دادگاه حقوقی از مراکز مهم قضایی است که مسئولیت رسیدگی به کلیه پروندههای حقوقی را برعهده دارد. این دادگاه با داشتن چندین شعبه متعدد، پیگیری دعاوی حقوقی مراجعین را به نحو احسن انجام میدهد؛ علاوه بر این قضات حاضر در این دادگاه به صورت دقیق و تخصصی به بررسی پروندههای مراجعین میپردازند تا عدالت قضایی را اجرا کنند.
- رسیدگی به دعاوی تجاری و مالی
- بررسی و صدور احکام حقوقی
- پیگیری مستمر کلیه پروندههای مربوط به قراردادها
- حل و فصل مشکلات حقوقی پیچیده مراجعین
آدرس: اردبیل، فاز یک کارشناسان، شهرک اداری، جنب اداره کل بازرسی، مجتمع دادگاههای عمومی و حقوقی
دادگاه خانواده
دادگاه خانواده اردبیل به منظور رسیدگی به دعاوی خانوادگی نظیر: طلاق، مهریه، نفقه، حضانت فرزند و سایر مسائل مرتبط با امور خانواده فعالیت میکند. این دادگاه علاوه بر خدمات ذکر شده؛ در زمینه مشاوره قضایی و خدمات الکترونیک قضایی مرتبط با ثبت دادخواستها نیز فعالیت میکند و یکی از مهمترین دادگاههای اردبیل شناخته می شود که آماده پاسخگویی به نیازهای شما است.
- رسیدگی به درخواستهای طلاق توافقی و طلاق از سوی مرد یا زن
- بررسی و صدور حکم برای وصول مهریه
- رسیدگی به درخواستهای نفقه زن و فرزندان
- بررسی پروندههای مربوط به اثبات نسب و شناسنامه
آدرس: اردبیل، میدان بسیج، خیابان فدک، جنب ساختمان مرکزی دادگستری کل استان
دادگاه عمومی
دادگاه عمومی اردبیل به عنوان یکی از نهادهای قضایی مسئول رسیدگی به دعاوی حقوقی و کیفری شناخته میشود و وظایف اصلی آن پیگیری و رسیدگی به پروندههای عمومی و کیفری شامل: انواع جرایم و اختلافات حقوقی است. دادگاه عمومی نقش مهمی را در تسریع حل و فصل دعاوی ایفا میکند و قضات با تجربه آن با بررسی مدارک و مستندات طرفین دعوا تمامی تلاش خود را برای احقاق حقوق مراجعین انجام میدهند.
- رسیدگی به دعاوی مالی، ملکی و اختلافات قراردادی
- حل و فصل اختلافات در دعاوی پیچیده کیفری و حقوقی
- پیگیری و رسیدگی به برخی از دعاوی خانواده
- ارائه مشاوره حقوقی تخصصی
آدرس: اردبیل، امام خمینی، خیابان معلم، خیابان دادگستری
دادگاه شهید قدوسی
دادگاه شهید قدوسی یکی از دادگاههای اردبیل است که به تجهیزات و سیستمهای پیشرفتهای برای ارائه خدمات به شهروندان مجهز است و نقش موثری در پاسخگویی به نیازهای حقوقی مردم ایفا میکند. این دادگاه در چارچوب طرح الکترونیکی قوه قضاییه با سیستمهایی مانند: سامانههای ثبت الکترونیکی، مدیریت پروندهها و ارتباط آنلاین با وکلا مشغول به فعالیت هستند این امکانات موجب افزایش سرعت و کارآمدی بیشتر در فرآیندهای قضایی میشود.
- رسیدگی به پروندههایی اطفال و نوجوانان
- صدور حکم و بررسی پروندههای پیچیده کیفری و حقوقی
- بررسی و بازبینی احکام صادره از دادگاههای پایینتر
- میانجیگری به منظور جلوگیری از ورود پروندهها به دادگاه
آدرس: اردبیل، کارشناسان، فاز 1، خیابان ارفع، خیابان نیلوفر یکم
دادگاه نمین
دادگاه نمین یکی از مراکز قضایی زیرمجموعه دادگاههای اردبیل است و وظیفهی رسیدگی به مسائل قضایی و حقوقی مردم را برعهده دارد. این دادگاه مسئول بررسی انواع دعاوی حقوقی از جمله: اختلافات مالی، مشکلات ملکی، قراردادها و همچنین دعاوی کیفری است، این دعاوی میتواند، شامل جرایم . جزئیتر مانند: تخلفات و نزاعهای محلی و یا جرایم سنگینتر باشد و با استفاده از مشاوران حقوقی و مددکاران تلاش میکند تا در حد امکان دعاوی کوچک و اختلافات خانوادگی یا محلی را بدون ارجاع به مراحل دادرسی حل کند.
- رسیدگی به جرایم کیفری و حقوقی
- ارائه خدمات ثبت دادخواست و شکایت نامه
- بررسی و نظارت حکمهای صادره در دادگاه
- مشاوره حقوقی و تخصصی به مراجعین
آدرس: اردبیل، شهرستان نمین، خیابان امام، ورودی اول نمین، میدان امام خمینی (ره)
دادگاه مشکین شهر
دادگاه مشکین شهر، یکی از دادگاههای اردبیل است؛ که وظیفه رسیدگی به انواع دعاوی را برعهده دارد و به عنوان یکی از نهادهای اصلی قوه قضاییه، مسئول رسیدگی به جرایم، دعاوی و حفظ نظم و امنیت شناخته میشود. این دادگاه به سامانههای الکترونیکی قوه قضاییه متصل است و از سیستمهای مدیریت پرونده الکترونیک، ابلاغ الکترونیک و… استفاده میکند که منجر به بهبود و تسریع رسیدگی به پرونده شاکیان و متهمان میشود.
- رسیدگی به جرایم اقتصادی، مالی و تجاری
- انجام مشاورههای حقوقی موثر برای شاکیان و متهمان
- بررسی دعاوی مربوط به اختلافات ملکی و قراردادها
- پیگیری شکایات مرتبط با جرایم حقوقی و کیفری
آدرس: اردبیل، شهرستان مشکین شهر، خیابان سعدی، میدان دادگستری
دادگاه عمومی و انقلاب
دادگاه عمومی و انقلاب، یکی از نهادهای قضایی مهم و معتبر در استان اردبیل است که با هدف رسیدگی به جرایم خاص و حفظ امنیت تأسیس شده است. این دادگاه وظیفه رسیدگی به شکایات و دعاوی مرتبط با جرایم سیاسی، اقتصادی و مالی را بر عهده دارد و هدف آن بررسی دقیق و منصفانه پروندههای حساس بوده تا حقوق شهروندان را به خوبی حفظ نماید؛ علاوه بر این نظارت کامل به اجرای حکم صادر در دادگاه را نیز برعهده دارد.
- رسیدگی به جرایم علیه امنیت ملی و پروندههای سیاسی
- بررسی پروندههای مرتبط با قاچاق و توزیع مواد مخدر
- رسیدگی به جرایم کلان اقتصادی
- تلاش برای حل و فصل دعاوی و اختلافات پیچیده
آدرس: اردبیل، شهرستان خلخال، خیابان پاسداران، جنب اداره ثبت و اسناد
دادگاه سرعین
دادگاه سرعین با برخورداری از قضات و متخصصین حقوقی حرفهای و عادل به عنوان یکی از دادگاههای اردبیل، سالها مشغول به فعالیت است؛ در این دادگاه قضات با تجربه و حرفهای، با بررسی دقیق و همهجانبه پروندههای مالی پیچیده، توانستهاند، موارد متعددی از اختلاس و سوء استفادههای مالی را شناسایی و به آنها رسیدگی کنند؛ همچنین با ایجاد بستر مناسب برای بررسی پروندههای حقوقی، کیفری، خانوادگی، تجاری و مالی به شهروندان در زمینه حل مشکلات و شکایات خود کمک شایانی میکند.
- بررسی و صدور حکم در مورد دعاوی مهم کیفری و حقوقی
- پیشنهاد راهکارهای سازشی برای حل اختلافات
- بررسی شکایات مربوط به تخلفات اداری و مالی
- حل دعاوی کلاهبرداری، جرایم مالی و اقتصادی
آدرس: اردبیل، سرعین، خروجی سرعین به طرف اردبیل، روبروی پست نیروگاه برق، ساختمان جدید دادگستری
دادگاه نیر
دادگاه نیر، یکی از دادگاههای برجسته در زمینه رسیدگی به پروندههای کیفری و اقتصادی است که به صورت موشکافانه به بررسی جرایم و مشکلات در این زمینه میپردازد. این دادگاه به منظور تسهیل حل و فصل دعاوی، تمرکز ویژهای بر صلح و سازش دارد و مسئول رسیدگی به طیف وسیعی از دعاوی از جمله: دعاوی حقوقی، کیفری و خانوادگی است و همواره تمرکز اصلی خود را به رفع مشکلات اساسی مردم میگذارد.
- ارزیابی و رسیدگی به پروندههای قضایی قضایی
- رفع مشکلات حقوقی و کیفری از طریق صلح و سازش
- صدور رای و حکم نهایی در پروندهها
- ارائه مشاوره مؤثر در زمینه کلیه پروندهها
آدرس: اردبیل، نیر، خیابان امام ره، خیابان دادگستری، دادگستری شهرستان نیر
شرایط انتخاب دادگاه اردبیل برای رسیدگی به دعاوی ازدید وبسایت وکیل جو
طبق اطلاعات و نظرات کارشناسان وبسایت وکیل جو، انتخاب دادگاه مناسب مطابق با قوانین آیین دادرسی مدنی انجام میشود و نقش مهمی در نتیجه پروندهها دارد. برخی از شرایط انتخاب این دادگاههای صالح به شرح زیر است:
صلاحیت محلی: دادگاه باید صلاحیت محلی داشته باشد و پرونده در دادگاه محل اقامت خوانده یا محل موضوع اختلاف رسیدگی شود؛ به طور مثال در دعاوی ملکی، دادگاه محل وقوع ملک، دادگاه صالح محسوب میشود یا در دعاوی خانواده، دادگاه محل اقامت زوجین صلاحیت محلی رسیدگی به پرونده را دارد.
صلاحیت نسبی: برخی دعاوی با توجه به ارزش مالی یا اهمیت دعوا در شوارای حل اختلاف و برخی در دادگاههای عمومی رسیدگی میشوند. دعاوی با ارزش مالی کمتر از 20 میلیوئن تومان در شورای حل اختلاف و دعاوی با ارزش مالی بالاتر در دادگاههای بدوی (اولیه) و در صورت اعتراض در دادگاههای تجدید نظر بررسی میشوند.
صلاحیت ذاتی: نوع و ماهیت دعوا مشخص میکند که پرونده باید در کدام دسته از دادگاههای اردبیل اعم از: حقوقی، کیفری، خانواده، انقلاب و.. رسیدگی شود؛ به طور مثال دعاوی کیفری در دادگاه کیفری، دعاوی خانواده نظیر: طلاق و مهریه در دادگاه خانواده و دعاوی تجاری در دادگاههای اقتصادی بررسی میشوند.
جرایم خاص و دادگاههای ویژه: برخی جرایم در دادگاههای ویژهای بررسی میشوند؛ به طور مثال دادگاه انقلاب به دعاوی مرتبط با جرایم امنیتی و سیاسی رسیدگی میکنند و دادگاه اطفال، دعاوی مربوط به کودکان و نوجوانان را بررسی میکند. و اگر دعوا جنبه بین المللی داشته باشد، باید در دادگاه یا داوری بین المللی رسیدگی شود.
مراجع قضایی در اردبیل چه خدماتی را به مراجعین ارائه میدهند؟
دادگاههای اردبیل خدمات متعددی را به مراجعین ارائه میدهند، برخی از این خدمات شامل موارد زیر است:
- رسیدگی به دعاوی حقوقی و کیفری: محاکم قضایی در اردبیل به پروندههای حقوقی از جمله: دعاوی ملکی، خانواده، ارث و وصیت و دعاوی مالی، همچنین پروندههای کیفری نظیر: جرایم عمومی، جرایم اقتصادی و جرایم سایبری رسیدگی میکنند.
- خدمات مربوط به دادگاه خانواده: این دادگاه به پروندههای مرتبط با طلاق، نفقه، حضانت فرزندان و دعاوی مرتبط با حقوق زوجین رسیدگی میکند.
- ارائه خدمات مشاوره حقوقی: برخی از دادگاهها خدمات مشاوره حقوقی را به مراجعین ارائه میدهند تا طرفین دعوا با درک مسائل حقوقی پرونده خود تصمیم مناسبی اتخاذ کنند؛ از طرفی مشاوران حقوقی دادگاهها از وکلای مجرب و دارای پروانه وکالت هستند و در موارد مختلف دادرسی با بررسی مدارک و شواهد؛ همچنین تهیه دادخواست یا دفاعیه به افراد یاری میرسانند.
- رسیدگی به جرایم سایبری: دادگاههای ویژه جرایم سایبری نیز به تخلفات مرتبط با فضای مجازی، کلاهبرداریهای اینترنتی و جرایم اینترنتی رسیدگی میکنند.
- اجرای احکام قضایی: پس از صدور حکم در دادگاههای اردبیل، اجرای احکام در مراجع قضایی وظیفه اجرای حکم و پیگیری نتایج پروندهها را به عهده دارد؛ به طور مثال در پروندههای مالی مراحل اجرای تخلیه املاک و توقیف اموال را انجام میدهد.
شرایط و مراحل اعاده دادرسی در دادگاههای اردبیل
درخواست اعاده دادرسی در دادگاههای اردبیل یکی از روشهای اعتراض به آرای قضایی است، اما اعاده دادرسی زمانی انجام میشود؛ که مدارک و دلایل جدیدی پس از صدور رأی ارائه شود که به اثبات بیگناهی یکی از طرفین دعوا یا تغییر نظر دادگاه بینجامد؛ همچنین اگر در تصمیم قاضی اشتباهی رخ داده باشد، که مستقیماً بر حکم صادره تأثیر بگذارد و ثابت کند که قاضی براساس ادله نادرست رأی صادر کرده یا حکم او مخالف قانون یا عرف قضایی بوده، امکان اعاده دادرسی وجود دارد.
غالباً اگر پس از صدور حکم، تغییراتی در قوانین یا رویههای قضایی ایجاد شود که حکم صادره را نامعتبر کند؛ در این موارد نیز اعاده دادرسی درخواست میشود. فرد متضرر باید ابتدا به تنظیم درخواست اعاده دادرسی بپردازد و آن را به دادگاهی ارائه بدهد که رأی قطعی در آن جا صادر شده، دادگاه پس از بررسیهای لازم تصمیم میگیرد.
سپس دادگاه با توجه به مدارک و دلایل جدید یا رأی قبلی را تأیید می کند و یا این که آن را رد کرده و حکم جدیدی را صادر میکند. توجه داشته باشید که برای ثبت درخواست اعاده دادرسی، باید به شعبهای از دادگاه مراجعه کنید که رأی قطعی در آن صادر شده است؛ همچنین برای انجام اعاده دادرسی بهتر است، با بهترین وکیل پایه یک دادگستری در اردبیل مشاوره کنید.
چه کسانی واجد شرایط اعاده دادرسی در دادگاههای اردبیل هستند؟
اعاده دادرسی در نظام حقوقی ایران تحت شرایط ویژه و برای افرادی با شرایط خاص به شرح زیر انجام میشود:
شخصی که در دعوا ذینفع است: کسانی که به عنوان طرفین دعوا حقوق و منافعشان به موضع دعوا وابسته است یا نمایندگان قانونی آنها میتوانند درخواست اعاده دادرسی بدهند.
افرادی که با صدور رأی نهایی متضرر شدهاند: افرادی هم که در اثر رأی نهایی صادره توسط دادگاه دچار خسارت مادی و معنوی شدهاند و آن رأی را ناعادلانه میدانند، میتوانند درخواست اعاده دادرسی را بدهند.
محکومان به احکام کیفری و حقوقی قطعی: اعاده دادرسی برای افرادی امکان پذیر است که به حکم نهایی دادگاههای اردبیل محکوم شده باشند و در مورد احکام غیرقطعی که میتواند در مراجع تجدیدنظر یا فرجام خواهی پیگیری شود، پذیرفته نمیشود.
وجود تضاد در آرای احکام مختلف: اگر درباره یک موضوع در پروندههای مشابه دادگاههای مختلف، احکام متناقضی صادر کنند. امکان اعاده دادرسی برای فرد متضرر وجود دارد.
مراحل ثبت شکایت در دادگاههای اردبیل
جهت ثبت شکایت در دادگاه، لازم است مراحل زیر را طی کنید:
- تهیه مدارک و شواهد لازم: افراد قبل از مراجعه به دفتر خدمات قضایی باید مدارک و مستندات مربوط به شکایت نظیر: قراردادها، اسناد مالی و.. را همراه با کارت ملی و شناسنامه خود و نام و نام خانوادگی طرف مقابل و درصورت امکان اطلاعات تماس او را آماده کنید.
- مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی: آنها برای ثبت شکایت، ابتدا باید به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در اردبیل مراجعه کنند. این دفاتر به عنوان رابط و واسطه بین مراجع قضایی و مردم عمل کرده و امکان ثبت دادخواست و شکایت را به صورت الکترونیکی فراهم میکنند.
- ثبت شکایت در دفتر خدمات قضایی: پس از تهیه مدارک و مراجعه به دفتر خدمات قضایی افراد باید درخواست شکایت خود را به پرسنل این دفتر ارائه دهند و فرمهای لازم را تکمیل کرده و آنها را با سایر مدارک پیوست کنند تا شکایت به صورت الکترونیکی ثبت شده و به دادگاههای اردبیل ارسال شود.
- دریافت کد رهگیری و جهت پیگیری شکایت: پس از ثبت شکایت، به افراد کد رهگیری داده میشود تا بتوانند برای پیگیری پرونده خود در سامانه ثنا از آن استفاده کنند. این سامانه از طریق پیامک افراد را از زمان تشکیل جلسه دادگاه و مراحل بعدی دادرسی آگاه میکند. توجه داشته باشید، قبل از ثبت شکایت و در حین مراحل دادرسی مشاوره با بهترین وکیل در اردبیل به شما کمک میکند، که شکایت خود را با ادله و مدارک قویتری ثبت کنید.
کلام آخر
دادگاههای اردبیل نقش مهمی در رسیدگی به جرایم، تخلفات و ایجاد امنیت اجتماعی دارند. آنها با اعمال مجازاتهای قانونی برای افراد خاطی و مجرم همچنین تعیین رفتارهایی که جرم انگاری شدهاند، دیگران را از ارتکاب جرم باز میدارد و به حفظ نظم و امنیت در جامعه کمک میکنند.
سایت وکیل جو با معرفی لیست دادگاههای اردبیل در تلاش است؛ که در حفظ حقوق افراد گامی موثر بردارد و از توجه و همراهی شما با این مطلب بسیار سپاس گزار است. شما میتوانید؛ در صورت داشتن تجربهای در مورد دادگاهها و محاکم قضایی آنها را از طریق کامنت با ما درمیان بگذارید.
جلسه دادگاه معمولاً با حضور قاضی، طرفین دعوی و وکلای آنها آغاز میشود و سپس قاضی و هیئت منصفه با بررسی شواهد و مدارک و دفاع وکلای طرفین پرونده را بررسی میکنند.
بله، در بسیاری از موارد، طرفین میتوانند از دادگاه درخواست داوری کنند. داوری معمولاً یک فرآیند غیررسمی و سریع برای حل و فصل دعاوی است.
زمان رسیدگی به پروندهها بسته به نوع پرونده و بار کاری دادگاه متفاوت است و از چند هفته تا چند ماه طول می کشد.